loading...
Daju osjećaj sitosti
Voćni šećer iz jabuka sporo ulazi u tijelo i održava razinu šećera i inzulina, za razliku od primjerice slatkiša koji uzrokuju nagli rast šećera u krvi i privremenu sitost. Jabuka tako održava osjećaj sitosti, a broj kalorija joj je minimalan pa će istovremeno održavati vašu liniju.
Potiču rad dišnih puteva
Istraživanje u Velikoj Britaniji potvrdilo je da djeca čije su majke često konzumirale jabuke tijekom trudnoće imaju mnogo manje šanse obolijevanja od astme, tumora i drugih bolesti dišnih sustava od djece majki koje nisu jele jabuke u trudnoći.
Smanjuju kolesterol
Kako smo već spomenuli, jabuke snižavaju kolesterol. Naime, zahvaljujući
pektinu i polifenolu koje sadrže, jabuke djeluju na smanjenje razine kolesterola i sprječavaju njegovo nakupljanje u krvnim žilama. Savjet plus: jabuke jedite s korom!
Suzbijaju rak
Prema istraživanjima talijanskih znanstvenika, osobe koje jedu jednu
jabuku dnevno imaju čak do 42 posto manje mogućnosti obolijevanja od raka.
Utječu na mozak
Dio sastojaka iz jabuke u kombinaciji s enzimima u ljudskom organizmu stvara neurotransmiter acetilkolin čija je uloga prijenos impulsa između
živčanih stanica. Jednostavnim rječnikom, jabuke pozitivno utječu na poboljšanje pamćenja i koncentraciju.
loading...