četvrtak, 30. svibnja 2019.

Lagani kolac od jagoda

loading...
Tijesto – 3 jaja – 6dkg šećera – 6dkg brašna – malo praška za pecivo, malo kakaa – tijesto možete zamijenit i piškotama ili petit keksom Krema – 1/2kg svježeg sira – 1/2l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag) – 1 van. šećer – 7 dkg šećera u prahu – 1 limunov sok (ja stavim i koricu) – 1 šlag fiks (kremfiks) – po potrebi jedna kesica želatine u prahu još potrebno – oko 1/2kg jagoda (može i manje) ili jedna tegla višanja – 1 crveni preljev za torte Priprema i postupak spremanja kolaca s jagodama Za tijesto: Dobro umutit jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, stavit u kalup (26cm) i peć na temperaturi 160°C oko 15-20min. Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa, možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu). Krema: Slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1 šlag fiks (kremfiks)), u to dodati sir, šećer, vanilij šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu . Kremu namazat na biskvit, po kremi složit jagode ili višnje, prelit preljevom za torte crvenim (to možete i nemorate) i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...