loading...
Tijesto
– 3 jaja
– 6dkg šećera
– 6dkg brašna
– malo praška za pecivo, malo kakaa
– tijesto možete zamijenit i piškotama ili petit keksom
Krema
– 1/2kg svježeg sira
– 1/2l slatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
– 1 van. šećer
– 7 dkg šećera u prahu
– 1 limunov sok (ja stavim i koricu)
– 1 šlag fiks (kremfiks)
– po potrebi jedna kesica želatine u prahu
još potrebno
– oko 1/2kg jagoda (može i manje) ili jedna tegla višanja
– 1 crveni preljev za torte
Priprema i postupak spremanja kolaca s jagodama
Za tijesto:
Dobro umutit jaja sa šećerom, dodati brašno, prašak za pecivo, kakao, stavit u kalup (26cm) i peć na temperaturi 160°C oko 15-20min.
Pečeno hladno tijesto malo poškropit mlijekom (ne vadit iz kalupa,
možete ga samo odvojit od kalupa i vratit nazad, da vam poslije bude lakše izvadit tortu).
Krema:
Slatko vrhnje ulupat u čvrsti šlag (dodajte 1 šlag fiks (kremfiks)), u
to dodati sir, šećer, vanilij šećer, limun, to bi vam trebalo bit dosta čvrsto, a ako nije onda dodajte 1 želatinu .
Kremu namazat na biskvit, po kremi složit jagode ili višnje, prelit
preljevom za torte crvenim (to možete i nemorate) i ostavit u kalupu u hladnjaku par sati.
loading...