srijeda, 29. svibnja 2019.

Italijanska sarlota od jabuka

loading...
– 180 gr pšeničnog brašna – 4-5 kom. jabuka – 130 gr šećera – 50 gr putera – 1/2 kesice praška za pecivo – 2 žumanceta – 130 ml mlijeka – prstohvat soli Priprema i postupak spremanja Prvo cete zumanca mutiti sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli. Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo. Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro miješamo. Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto. Oguljene jabuke potrebno je isjeci na kriške. Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji. Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3 kašike šećera. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...