loading...
– 180 gr pšeničnog brašna
– 4-5 kom. jabuka
– 130 gr šećera
– 50 gr putera
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 2 žumanceta
– 130 ml mlijeka
– prstohvat soli
Priprema i postupak spremanja
Prvo cete zumanca mutiti sa šećerom dok se šećer ne rastopi i smjesa ne posvijetli.
Puter otapamo u mikrotalasnoj (ili na pari) i polovinu otopljenog
maslaca dodajemo u prethodno umućenu smjesu. Dodajemo mlijeko i miješamo.
Dodajemo prstohvat soli, prosijano brašno, i prašak za pecivo. Sve dobro miješamo.
Kalup prekrivamo papirom za pečenje i sipamo masu za tijesto.
Oguljene jabuke potrebno je isjeci na kriške.
Slažemo ih u tijesto vertikalno. Što više jabuka, time je kolač ukusniji.
Odozgo prekrivamo preostalom polovinom otopljenog putera i posipamo sa 3
kašike šećera.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-35 minuta (ili dok ne porumeni).
loading...