utorak, 28. svibnja 2019.

Karamel bajadera – Recepti i razno

loading...
Prvi dio: – 250 gr šećera u prahu – 2 jaja – 100 gr lješnjak karamela – 1/2 margarina – 250 gr mljevenog keksa Drugi dio: – 250 gr šećera – 1dl vode – 1/2 margarina – 250 gr mlijeka u prahu Glazura: – 100 gr bijele čokolade Priprema i postupak spremanja karamel bajadere Prvi dio: Prvo sećer u prahu umutiti sa dva jajeta, pa kuhati na pari. Kad je kuhano u vruće dodati lješnjak karamele, mješati da se istope. Zatim dodati margarin da se i on istopi. Dodati mljeveni keks, sve izmješati pa sve to jednako rastanjiti u plehu. Drugi dio: Šećer i vodu staviti na vatru da se šećer dobro istopi. Sklonuti sa vatre pa dodati margarin da se istopi. Zatim dodati mlijeko u prahu, izmješati i sipati preko prvog dijela pa izravnati. Po želji preliti sa glazurom od bijele čokolade a može i bez nje. Mali savjet: U prvom dijelu jaja i šećer ne treba kuvati da bude previše čvrsto, bolje da se doda još malo mljevenog keksa ako procjenite da je potrebno. U drugom dijelu: najbolje da se koristi mlijeko u prahu Slovenačke proizvodnje u plavoj kutiji ( to kupujrm ovdje u BIH) i ako vam se desi da vam masa bude malo rjeđa dodati kašiku pudinga od vanilije ili još mlijeka u prahu.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...