loading...
– 1 kg jabuka,
– 6 dl vode,
– 200 g šećera,
– 2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g),
– pola žličice cimeta,
– cca 400 g Petit Beurre keksa,
– 250 ml slatkog vrhnja,
– po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje),
Priprema i postupak spremanja ledenih jabuka
Prvo operite, ogulite i naribajte jabuke, pa ih stavite kuhati, uz
dodatak vode i šećera. Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 minuta, da malo omekšaju.
Oba pudinga razmutite s ukupno 12 žlica hladne vode.
Kad jabuke omekšaju, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve
zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
U posudu za pečenje posložite red keksa, pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Ovisno o veličini kalupa, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz
ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
Ostavite kolač da se dobro ohladi. Najbolje je kolač ostaviti preko noći
na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju, i da se fil poveže, kako biste ga mogli lakše rezati.
loading...