četvrtak, 30. svibnja 2019.

Ledene jabuke. Kolac s jabukama

loading...
– 1 kg jabuka, – 6 dl vode, – 200 g šećera, – 2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g), – pola žličice cimeta, – cca 400 g Petit Beurre keksa, – 250 ml slatkog vrhnja, – po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje), Priprema i postupak spremanja ledenih jabuka Prvo operite, ogulite i naribajte jabuke, pa ih stavite kuhati, uz dodatak vode i šećera. Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 minuta, da malo omekšaju. Oba pudinga razmutite s ukupno 12 žlica hladne vode. Kad jabuke omekšaju, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta. U posudu za pečenje posložite red keksa, pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa. (Ovisno o veličini kalupa, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude). Ostavite kolač da se dobro ohladi. Najbolje je kolač ostaviti preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju, i da se fil poveže, kako biste ga mogli lakše rezati.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...