utorak, 21. svibnja 2019.

Šarena pogača

loading...
Prvo testo: 500 g brašna 20 g kvasca 250 ml mleka 1 kašičica šećera 1,5 kašičica soli 100 g margarina Drugo testo: 500 g brašna 20 g kvasca 250 ml mleka 1 kašičica šećera 1,5 kašičica soli 160 g ajvara Ostalo: 300 g sitnog sira 1 jaje 20 g susama 50 g margarina Priprema 1 Prvo testo: Razmutiti kvasac u malo toplog mleka (uzetii od ukupne količine mleka). Dodati šećer pa ostaviti da nadođe. Nadošli kvasac pomešati sa ostatkom mleka, dodati omekšali margarin i brašno pomešano sa solju. Umesiti testo pa ga ostaviti da naraste. 2 Drugo testo: Sve isto uraditi kao i kod prvog testa samo sto se ovde umesto margarina dodaje ajvar. Takođe umesiti glatko testo da nije ni previše mekano, a ni tvrdo. Ostaviti ga na toplom mestu da naraste. 3 Razviti i jedno i drugo testo. Svako testo iseći na trake sirine oko 2 cm. Na svaku traku staviti sitan sir i svaku traku uviti u valjak, pa je umotati spiralno. Ređati u podmazanu tepsiju naizmenično. Prvo beli valjak pa onda narandžasti i tako sve u krug dok ima testa. 4 Razmutiti jedno jaje pa premazati pogaču, posuti je susamom i preko rasporediti margarin isečen na listiće. 5 Ostaviti još 15 minuta da stoji dok se ugreje rerna. Staviti pogaču da se peče oko 30 minuta na 200 stepeni. 6 Kada se ohladi poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...