loading...
Za kore:
– 12 bjelanaca
– 12 kašika šećera
– 9 kašike mljevene plazme
– 3 kašike brašna
– 1 kašika kakaoa
– 1 kašičica praška za pecivo
Za fil 1:
– 12 žumanaca
– 200 gr šećera
– 2 pudinga sa ukusom karamele
– 7 dcl mlijeka
– 200 gr mljevenog plazma keksa
– 250 gr putera ili margarina
– 200 gr Milka čokolade sa ukusom karamele
Za fil 2:
– 200 gr šlag krema u prahu
– 2 dcl mlijeka
Za natapanje kora:
– 3 dcl čokoladnog mlijeka
Za premazivanje torte:
– 2 dcl slatke pavlake
– 150 gr čokolade
Priprema i postupak spremanja torte
Prvo umutiti 4 bjelanca sa 4 kašike šećera dodati 3 kašike mljevene
plazme, a kašiku brašna, 1 kašiku kakaoa i na vrh kašičice praška za pecivo.
Masu staviti u kalup prečnika 26 cm prethodno obložen papirom i peći na
180 stepeni 15 minuta.
Na isti nacin napraviti još 2 kore.
Fil1:
U posudu staviti 5 dcl mlijeka da se kuha. Umutiti 12 žumanaca sa 200 gr šećera dodati 2 pudinga sa ukusom karamele, 2 dcl mlijeka, dodati u
kuhano mlijeko i kuhati dok se ne zgusne. Kada bude mlako dodati 250 gr umućenog putera, 200 gr otopljene Milka čokolade sa ukusom karamele i 200 gr mljevene plazme.
Fil 2:
Umutiti 200 gr šlag krema sa 2 dcl mlijeka.
Filovati tortu.
Na tacnu staviti 1 koru, natopiti sa čokoladnim mlijekom, premazati sa 1/2 fila 1, 1/2 fila 2, kora natopljena mlijekom, 2/2 fila 1, 2/2 fila 2.
U posudu staviti 2 dcl slatke pavlake, 150 gr čokolade i kuhati na pari ( ne sme da provri) dok se čokolada ne istopi. Dobro ohladiti i umutiti
mikserom. Sa ovom kremom premazati po vrhu i okolo tortu.
loading...