ponedjeljak, 27. svibnja 2019.

Snickers torta – Recepti i razno

loading...
Za koru: – 650 g izmrvljenog čokoladnog keksa – 150 g istopljenog putera – šećer u prahu po potrebi Za karamel: – 130 g putera – 1,2 dl javorovog sirupa – 380 g smeđeg šećera – 1,7 dl slatkog kondenzovanog mlijeka (ukuhano sa šećerom kao gust sirup) – 100 g sjeckanog kikirikija Za fil: – 250 g iseckane crne čokolade – 2,5 dl krem pavlake za kuhanje – 60 g putera Priprema i postupak spremanje torte Prvo zagrijte rernu na 180 stepeni. U jednu posudu umutite izmrvljeni keks sa puterom i 5-7 kašika šećera u prahu. Dobijenu smesu razvucite u koru, stavite u pleh dužine 20 cm, čvrsto pritisnite i pecite 10 minuta. Potom izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Karame: U šerpi rastopite puter na srednjoj temperaturi i pomešajte javorovim sirupom i smeđim šećerom. Kuhajte oko 3 do 4 minuta, dok se ne zgusne, pa sklonite sa ringle. Umešajte sirup od kondenzovanog mleka i kikiriki, kuhajte neprestano muteći dok smesa ne postane gusta i homogena,potom je ohladite i prelijte preko kore i ravnomerno rasporedite. Ostavite kolač u frižideru 30 minuta. U međuvremenu, stavite čokoladu u činiju. U šerpi zagrejte slatku pavlaku do ključanja, sklonite sa ringle pre nego što provri, sipajte preko čokolade i mešajte dok se ne rastopi. Potom dodajte puter i mutite dok ne dobijete glatku smesu. Kad se ohladi sipajte preko karamel krema, ravonomerno razmažite i ostavite da se stegne u frižideru 2 sata. Sa ovim postupkom vasa je torta gotova. Nakon sto se ohladi izvadite je iz frizidera i uzivajte u carobnom ukusu ove ljepotice.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...