loading...
Sastojci koji su vam potrebni za ovaj rucak su:
– 3 tikvice (malo veće, ne baš one najmanje)
– 2 žlice maslonovog ulja
– 3 mlada luka
– 1 manja vezica bosiljka
– 150 g naribanog sita (edamer, ementaler …)
– 2 jaja
– 100 ml vrhnja za kuhanje
– 2 režnja češnjaka
– malo muškatnog oraščića
– sol, papar
– po želji peršin, vlasac
– 2 žlice parmezana
Priprema i postupak spremanja ovog jela
Prvo cete zagrijati pećnicu na 200°C.
Tikvice, operite, osušite i narežite na tanje ploškice pa ih posolite.
Narežite mladi luk, nasjeckajte bosiljak i naribajte sir.
Ako su tikvice pustile vodu, malo ih ocijedite i onda pomiješajte sa
lukom, bosiljkom i sirom. Posudu za pečenje premažite sa one 2 žlice ulja pa u njoj rasporedite pripremljene tikvice.
Izmutite jaja, umiješajte vrhnje, nasjeckani češnjak, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko
tikvica.
Pecite u pećnici nekih 15-tak minuta pa onda pospite parmezanom i dopecite još nekih 5 minuta da dobijete rumenu boju.
loading...