loading...
Testo:
400 g brašna
200 ml ulja
100 ml piva
1 kašičica praška za pecivo
1 prsohvat soli
300 g pekmeza po želji
1 limun - kora
Sirup:
200 ml vode
100 g šećera
malo limunovog soka
100 g mlevenih oraha
Priprema
1
Pomešati brašno, so, prašak za pecivo, dodati pivo, ulje i narendanu koru limuna, pa zamesiti testo. Testo podeliti na 4 dela i oblikovati loptice.
2
Svaku lopticu razvući u krug i iseći na 8 trouglova. Na svakom trouglu, na širem delu staviti malo pekmeza pa zamotat kiflice.
3
U pleh staviti papir za pečenje pa poređati kiflice. Peći ih oko 25 minuta na 180 stepeni.
4
Skuvati sirup od šećera i vode kome ste dodali malo limunovog soka i pustiti da se krčka na laganoj vatri desetak minuta kako bi se sirup zgusnuo. Nakon toga skloniti sa strane da se prohladi. Tople kiflice spustati u prohlađen sirup, pa ih uvaljati u mlevene orahe.
loading...