loading...
Podloga:
200 grama mljevenog keksa
sok od borovnice
Sok polako dodajite keksu da dobijete kompaktnu masu koju rukama nanesete i rastanjite u kalupu za torte..kalup br.26.
Krema:
5 dcl mlijeka
5 dcl slatkog vrhnja
12 kašika gustina
1 vanilija šećer
100 grama tamne čokolade za kuhanje
100 grama bijele čokolade za kuhanje
4 kašike šećera
Bijeli fil od vrhnja:
2oo ml vrhnja za šlag
bobičasto voće-ja sam imala malo borovnica i ogrozd
1 crveni preljev za kolače
Priprema krema:
Moram napomenuti da sam recept za kremu uzela sa jedne stranice i da je krema prosto odlična…. Sastavite mlijeko i vrhnje, od toga odvojite 200
ml. Ostatak stavite da prokuha. U onih 2oo ml dodajte šećer i gustin, sad to dodajte u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kremu odmah podijelite na dva dijela.U jedan dio dodajte bijelu čokoladu, a u drugi tamnu. Sad kašikom izradite malo kremu da se i čokolade otope. Kad se malo kreme ohlade prvo tamnu
kremu nanesite na podlogu, pa na tamnu kremu nanesite bijelu. Umutite vrhnje za šlag, malo ostavite za ukras, a ostatak nanesite na bijelu kremu. Preko vrhnja poredajte bobičasto voće. Napravite preljev za kolače po uputi na kesici i nanesite na voće. Ukrasite sa ostatkom šlaga…
loading...