loading...
1. Radne površine u kuhinji
Na radnim površinama u kuhinji čistimo hranu i sjeckamo namirnice za pripremu obroka, ostavljamo torbu, ključeve, poštu i brojne druge stvari. Ne čudi da ova mjesta mogu biti veoma prljava. Upravo zato trebalo bi da je počistimo i dezinfikujemo svakog dana. Pripazite samo da koristite svježu spužvu ili maramicu na različitim površinama kako biste izbjegli širenje bakterija s jednog mjesta na drugo.
2. Tuš kabina
Najlakši način da smanjite kamenac i mogućnost nastanka buđi u kupatilu
jeste da je čistite svaki dan. Ovo se pogotovo odnosi na tuš kabinu koju bi nakon svake upotrebe trebalo prebrisati i osušiti.
3. Lavabo
Bakterije s ruku se nakon pranja zadržavaju na ivicama lavaboa.
Vjerujte, tamo su iako ne možete da ih vidite golim okom. Da biste spriječili skupljanje prljavštine, bilo bi dobro da operete lavabo
svakog dana, a tako ćete eliminisati potrebu i da intenzivno ribate kamenac s ove sanitarije.
4. Prljavo suđe
Skoreni ostaci od hrane otežavaju nam pranje suđa i iziskuju veću potrošnju vode za obavljanje ovog posla. Uz to privlače neželjene
insekte u našu kuhinju. Upravo zato dobro je oprati suđe neposredno nakon korištenja i ne odlagati taj zadatak, piše Zadovoljna.hr.
loading...