utorak, 2. srpnja 2019.

Rolat sa kremom od jagoda

loading...
Sastojci: 4 jaja, 130 g šećera, 130 g brašna Krem: 150 g jagoda (moje su bile zamrznute) 2-3 kašike šećera 250 ml slatke pavlake, kesica želatina ( 10gr ) Priprema: Ulupajte belanca sa prstohvatom soli pa doadvajte šećer uz mućenje. Mutite dok se ne dobije jak šne i šećer otopi. Na kraju dodajte prosejano brašno i izmešajte žicom za mućenje ili varajčom da ne bi belanca spala. Stavite u veći pleh da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Pečen biskvit istresite na mokru krpu, uvijte ivice pa ostavite nekoliko minuta da biskvit dodatno omekani, pa ga uvijte u krpu i tako ostavite da se hladi dok vi napravite krem. Jagode izblendirati sa šećerom. Želatin potopiti u 2dl vode i ostaviti 10 minuta da hidrira. Stavite na vatru da se rastopi želatin, nikako da provri. Smesa je bela, a kad se rastopi smesa je providna. Istresite smesu od želatina u jagode i sjedinite. Ostavite da odstoji dok ne počne da se pihtija i steže. Tad ulupajte slatku pavlaku, pa joj dodajte upihtijane jagode. Pazite da se skroz ne stegne jer ćete dobiti žele. Izmešajte slatku avlaku i smesu od jagoda i želatina pa odmotajte ohladjen biskvit i premažite ga ovom smesom. Opet urolajte pa stavite na tacnu i dekorišite po želji.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...