loading...
Sastojci:
4 jaja,
130 g šećera,
130 g brašna
Krem:
150 g jagoda (moje su bile zamrznute)
2-3 kašike šećera
250 ml slatke pavlake,
kesica želatina ( 10gr )
Priprema:
Ulupajte belanca sa prstohvatom soli pa doadvajte šećer uz mućenje.
Mutite dok se ne dobije jak šne i šećer otopi.
Na kraju dodajte prosejano brašno i izmešajte žicom za mućenje ili varajčom da ne bi belanca spala.
Stavite u veći pleh da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.
Pečen biskvit istresite na mokru krpu, uvijte ivice pa ostavite nekoliko minuta da biskvit dodatno omekani, pa ga uvijte u krpu i
tako ostavite da se hladi dok vi napravite krem.
Jagode izblendirati sa šećerom. Želatin potopiti u 2dl vode i ostaviti 10 minuta da hidrira.
Stavite na vatru da se rastopi želatin, nikako da provri. Smesa je bela, a kad se rastopi smesa je providna.
Istresite smesu od želatina u jagode i sjedinite. Ostavite da odstoji dok ne počne da se pihtija i steže.
Tad ulupajte slatku pavlaku, pa joj dodajte upihtijane jagode.
Pazite da se skroz ne stegne jer ćete dobiti žele.
Izmešajte slatku avlaku i smesu od jagoda i želatina pa odmotajte ohladjen biskvit i premažite ga ovom smesom.
Opet urolajte pa stavite na tacnu i dekorišite po želji.
loading...