nedjelja, 7. srpnja 2019.

Karamel torta sa bananama

loading...
Kora: 2 jaja 5 kasika secera 1/2 soljice vode (od 2 dl) 1/2 soljice mlijeka 1/2 soljice ulja 1/2 praska za pecivo 5 kasika brasna 2 kasike kakaa Jaja i secer dobro umutiti pa dodati ostale sastojke te peci u kalupu br. 24 na temperaturi od 180 do 200 C do rumene boje. Ohladiti pa prepoloviti. Krema: 1 l mlijeka 14 kasika secera 6 kasika gustina 250 g margarina/putera 100 g cokolade Secer uprziti, pa kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko i cokoladu. Kad se karamel istopi dodati umucen gustin i uz stalno mijesanje kuhati dok ne dobijemo finu gustu kremu. Ohladiti, pa dodati margarin/puter i sve dobro izmiksati. Jos je potrebno 1 kg banana. Ja sam ovako slozila tortu: Uokrugli kalup za torte sam stavila prvi dio kore, poredala banane izrezane na kolutice na koje sam stavila 5-6 kasika kreme, pa drugi dio kore i na kraju preostalu kremu…ukrasiti po zelji, ja sam se malo igrala. Loading.. Kora: Loading.. 2 jaja 5 kasika secera 1/2 soljice vode (od 2 dl) 1/2 soljice mlijeka 1/2 soljice ulja 1/2 praska za pecivo 5 kasika brasna 2 kasike kakaa Jaja i secer dobro umutiti pa dodati ostale sastojke te peci u kalupu br. 24 na temperaturi od 180 do 200 C do rumene boje. Ohladiti pa prepoloviti. Krema: 1 l mlijeka 14 kasika secera 6 kasika gustina 250 g margarina/putera 100 g cokolade Secer uprziti, pa kad dobije finu karamel boju dodati mlijeko i cokoladu. Kad se karamel istopi dodati umucen gustin i uz stalno mijesanje kuhati dok ne dobijemo finu gustu kremu. Ohladiti, pa dodati margarin/puter i sve dobro izmiksati. Jos je potrebno 1 kg banana. Ja sam ovako slozila tortu: Uokrugli kalup za torte sam stavila prvi dio kore, poredala banane izrezane na kolutice na koje sam stavila 5-6 kasika kreme, pa drugi dio kore i na kraju preostalu kremu…ukrasiti po zelji, ja sam se malo igrala.
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...