subota, 10. prosinca 2016.

Kraljevski kolač

Kraljevski kolač



TIJESTO
50 g ušećerene limunove korice
100 g oguljenih badema
200 g grožđica
300 g brašna
250 g omekšanog maslaca
200 g šećera
4 jaja
100 g škrobnog brašna
3 žličice praška za pecivo
4 žlice ruma
ZA KALUP
maslac
mrvice


Tijesto za kraljevski kolač

Oguljene bademe ušećerene limunove korice nasjeckajte. Grožđice operite u toploj vodi pa ih dobro ocijedite i pobrašnite.
Maslac miješajte sa šećerom dok ne dobijete pjenušavu smjesu, a zatim dodavajte jedno po jedno jaje i izmješajte.
Smjesi tada dodajte prašak za pecivo, brašno, škrobno brašno, rum, nasjeckane limunove korice, oguljene nasjeckane bademe i grožđice i sve dobro izmješajte.
Kalup

Duguljasti kalup za tijesto dužine 30 cm namažite maslacem i pospite mrvicama. Tijesto za kraljevski kolač položite u kalup i lijepo mu izravnajte površinu.
Pečenje kraljevskog kolača

Pećnicu prethodno zagrijte na 190° C. Tijesto za kraljevski kolač pecite oko 80 minuta (vrijeme pečenja prilagodite vlastitoj pećnici).
Pred kraj pečenja kolač pokrijte pek papirom ili aluminijskom folijom kako mu površina ne bi zagorila.
Posluživanje

Ispečeni kolač ostavite da se sasvim ohladi na sobnoj temperaturi. Kraljevski kolač je gotov i spreman za rezanje i posluživanje. U slast!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...