subota, 10. prosinca 2016.

Čokoladna torta

Čokoladna torta




Recept za čokoladnu tortu


BISKVIT
50 g tamne čokolade
25 grama mliječne čokolade
150 ml mlijeka
75 ml slatkog vrhnja
175 g maslaca
250 g brašna
200 g šećera
12 g praška za pecivo
3 jaja
prstohvat soli
KREMA
100 g tamne čokolade
25 g mliječne čokolade
90 ml čvrstog jogurta
200 ml slatkog vrhnja
200 g šećera u prahu
GANACHE
225 g čokolade za kuhanje
250 ml slatkog vrhnja


Priprema biskvita

U posudi pomiješajte čokoladu nalomljenu na kockice, mlijeko i slatko vrhnje te ju stavite na laganu vatru. Pazeći da ne zagori sastojke otopite neprestano miješajući.
Električnim mikserom izmiješajte maslac sobne temperature i šećer dok smjesa ne postane kremasta. Dodavajte jedno po jedno jaje i sve dobro promiješajte.
Prosijte brašno sa praškom za pecivo i prstohvatom soli pa ih dodajte posudi sa maslacem i promiješajte.
Otopljenu čokoladu na kraju umiješajte u prethodnu smjesu.
Smjesu prebacite u kalup za torte sa odvojivim obručem promjera 23 cm oboložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 190°C oko pola sata.
Priprema čokoladne kreme

Čokoladu nalomljenu na kockice otopite na laganoj vatri. U otopljenu čokoladu umiješajte jogurt i šećer u prahu i ostavite da se ohladi u hladnjaku.
Od slatkog vrhnja istucite čvrst snijeg pa ga dodajte u ohlađenu kremu od čokolade i nastavite miksati električnim mikserom da se sastojci dobro prožmu.
Priprema ganache kreme

Čokoladu izlomite na komadiće i stavite u posudu. U drugoj posudi zagrijte 250 ml slatkog vrhnja do vrenja i njime prelijte kockice čokolade. Sve izmiješajte da se čokolada potpuno otopi.
Ganache kremu prvo ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa tek nakon toga i u hladnjaku.
Hladni ganache još jednom izradite električnim mikserom prije nego ćete ga nanijeti na tortu.
Slaganje čokoladne torte

Ohlađeni biskvit prerežite po pola. Prvu koru stavite u kalup sa odvojivim obručem. Na koru nanesite svu kremu od čokolade i jogurta. Prekrijte je drugom korom.
Cijelu tortu stavite na hlađenje u hladnjak prije nego je izvadite iz kalupa.
Ohlađenu čokoladnu tortu namažite ganache kremom i poslužite.
Čokoladna torta je gotova, u slast!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...