subota, 10. prosinca 2016.

Čokoladni mozaici

Hrskavi čokoladni mozaici




Recept za hrskave čokoladne mozaike


300 g mliječne čokolade
100 g bijele čokolade
100 g maslaca
½ žličice soli
75 g petit beurre keksa
75 g kupovnih čokoladnih prutića sa pjenastim punjenjem
50 g mrvljenih oraha (može i bademi/lješnjaci)


Priprema smjese

Mliječnu čokoladu (nalomljenu na kockice), maslac i sol otopite na pari i dobro izmješajte u velikoj zdjeli. Ostavite da se malo ohladi.
Petit beurre kekse i čokoladne prutiće nalomite na male komadiće pa dobro umješajte u smjesu otopljene čokolade i maslaca. Potom dodajte i bijelu čokoladu nalomljenu na kockice te mljevene orahe i sve pažljivo izmješajte.
Smjesu premjestite na veliki list masnoga papira i oblikujte je u ovalni oblik. Papirom zamotajte smjesu i lijepo zarolajte u oblik kobasice dugačke oko 35 centimetara. Rubove papira zakrenite da dobijete oblik papira kao kod bombona umotanog u papir.
Hlađenje i rezanje

Stavite čokoladni mozaik u hladnjak da se smjesa ohladi i očvrsne najmanje 2 sata.
Ohlađenu smjesu izvadite iz hladnjaka i odmotajte papir.
Hrskave čokoladne mozaike narežite na kriške debljine 1 centimetar. Ukoliko je smjesa previše kruta za rezanje, ostavite je neko vrijeme na sobnoj temperaturi da omekša prije narezivanja.
Čokoladni mozaici su pripravljeni i spremni za posluživanje. Čuvajte ih na hladnom mjestu do 5 dana. U slast!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...