subota, 10. prosinca 2016.

Fritule

Dalmatinske fritule



Recept za fritule



TIJESTO
500 g brašna
25 g kvasca
2 jaja
50 g grožđica
2.5 dl mlijeka
50 g suhih smokava
20 ml maslinovog ulja
30 ml rakije
60 g šećera
malo soli
1 limun
1 naranča
0.5 l ulja za prženje
ZA POSIPANJE
100 g šećera u prahu


Suhe grožđice i smokve namočite u malo hladne vode.
U posudu ulijte 1 dl mlijeka i u njemu rastopite kvasac te dodajte žlicu šećera. Sve dobro izmiješajte pa smjesu ostavite na toplom mjestu da se tijesto digne.
Jaja umutite električnim mikserom, a suhe grožđice i smokve izvadite iz vode nakon što su omekšale te ih narežite na kockice. Naranču i limun oprezno izrendajte.
U drugu prikladnu posudu umiješajte brašno, umućena jaja, suhe grožđice i smokve, rakiju, maslinovo ulje, mlijeko, malo soli, naribanu koricu od naranče i limuna. Dobivenoj smjesi dodajte dignuti kvasac pa sve dobro izmiješajte ručnom mješalicom ili rukama. Kad se smjesa ujednači ostavite ju da se diže na toplom mjestu oko 30 minuta.
Nakon što se smjesa za fritule digla, fritule oblikujte pomoću žlice ili kojeg drugog prikladnog pribora iz vaše kuhinje.
Tako oblikovane fritule stavljajte pržiti u zagrijano ulje sve dok ne poprime boju s obiju strana.
Kad su fritule pečene pospite ih šećerom u prahu dok su još tople.
Vaše fritule su tad gotove i spremne za serviranje, u slast!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...