subota, 10. prosinca 2016.

Čokoladni nugat s pepermintom

Kremasti čokoladni nugat s pepermintom



Recept za čokoladni nugat s pepermintom



SASTOJCI
40 g jakih pepermint bombona
500 g najbolje obične čokolade
4 dl kondenziranog zaslađenog mlijeka
korica ½ naranče
UKRAŠAVANJE
50 g bijele ili mliječne čokolade


Priprema kremaste smjese

U čvrstu plastičnu vrećicu stavite jake pepermint bombone pa ih snažno drobite valjkom za tijesto dok se peperminti ne nalome na sitne komadiće.
Pomiješajte kondenzirano zaslađeno konzervirano mlijeko sa čokoladom nalomljenom na kockice u vatrostalnoj zdjeli.  Pažljivo otopite na pari neprestano miješajući smjesu.
U otopljenu čokoladnu smjesu umješajte zdrobljene peperminte i sitno naribanu koricu ½ naranče pa sve sastojke dobro izmiješajte električnim mikserom dok ne dobijete glatku smjesu.
Plitki kvadratični (stranica  cca. 18 cm) lim za pečenje obložite pek papirom. Dobivenu glatku čokoladnu smjesu ravnomjerno rasporedite  u lim i poravnajte površinu.
Ostavite nugat u hladnjak na hlađenje minimalno 120 minuta.
Ohlađenu čokoladnu  smjesu (nugat) izvadite iz lima i ogulite bočne strane pek papira.
Ukrašavanje nugata

Bijelu čokoladu (može i mliječna), nalomljenu na kockice, otopite na pari pa ju stavite u pripravljeni papirnati tuljac (stožac).
Škarama odrežite vršak tuljca punjenog otopljenom bijelom čokoladom pa istiskivanjem bijele/mliječne  čokolade iscrtajte linije, tj. dekorirajte čokoladni nugat.
Narežite čokoladni nugat s pepermintom na kockice sa dužinom stranice 2 cm pa ga ostavite još minimalno 45 minuta na hlađenje u frižider kako bi se bijela čokolada potpuno zgusnula.
Čokoladni nugat sa pepermintom i koricom naranče je pripravljen i spreman za posluživanje! U slast!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...