nedjelja, 10. prosinca 2017.

PRESTANITE OVO JESTI! OBOŽAVATE OVU HRANU, ALI JE ZA ZDRAVLJE FATALNA!







Hot dogovi su vjerojatno najpopularniji fast-food ikad, jer oni imaju više od 7 milijardi potrošača u svijetu. Međutim, prema posljednjim istraživanjima, ova hrana je također vodeći uzrok za četiri vrste raka.


Hot dog su uveli njemački imigranti u 19. stoljeću i brzo stekli popularnost. Ovih dana, hot dog uživa kultni status. WHO (Svjetska zdravstvena organizacija) nedavno izdaje izvještaj koji ukazuje da sve obrađene hrane mogu izazvati rak, uključujući i crveno meso. Oni su napravljeni od svinjetine, govedine i piletine. Tvornice često koriste ostatke od rezanja mesa, kao i nusproizvode, kao što su životinjske noge ili glave, masno tkivo i koža.
Tokom procesa, ovi sastojci su pomiješani, a dodaju se aditivi kao što su kukuruzni sirup, nitrati, velike količine soli i hemikalija. Većina ovih sastojaka su stalno povezani sa rakom. Nitrozamini su povezani sa rakom mokraćnog mjehura, rakom debelog crijeva, želuca i pankreasa.

Podaci iz Američkog instituta za istraživanje raka pokazuju da ljudi koji konzumiraju jedan hot dog dnevno imaju 21% veći rizik od razvoja raka debelog crijeva.
http://www.narodnilijekovi.info

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...