subota, 28. prosinca 2019.

ZELENI PARADAJZ ZA ZIMNICU…MENI NAJBOLJI RECEPT!

loading...
U subotu smo bili na parastosu našem prijatelju i za stolom gde smo sedeli, jedna poznanica pita gde može da kupi zeleni paradajz…moja radoznalost nije mogla da prećuti da ne pita šta će sa njim i žena mi reče da pravi zeleni paradajz u ulju i naravno da sam je morala pitati kako to pravi…rezultat je ovde…na vama je da i vi probate Sastojci 3 kg zelenog paradajza 500 ml vode 1 l sirće/ocat 3 kašike soli 3 -4 kašike šećera ulje za prelivanje paradajza 2 do 3 glavice sitno iseckanog belog luka Priprema U dublju i širu šerpu sipati vodu,sirće, so,šećer i pustiti da provri. Paradajz oprati i iseći na kolutove oko 1cm debljine. Stavljati isečene kolutove u provrelu vodu i kuvati samo 1 minut…vaditi sa rešetkastom kašikom i stavljati u cediljku. Uraditi tako i sa ostatkom paradajza ( nemojte da prepunite šerpu sa paradajzom nego stavljati po manje da se brže blanširaju ) Blanširani paradajz stavljati u čiste i sterilisane tegle,red paradajza red sitno iseckanog belog luka dok ne napunite tegle. Kad ste napunili sve tegle, naliti sa uljem ( žena nije rekla koje ulje,ja sam sipala ulje od repice ) vi sipajte koje imate. Zatvoriti sve tegle i ostaviti da se ohladi.Čuvati na hladnom mestu. Prijatno!!!!!
loading...

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...