petak, 1. prosinca 2017.

Tikvice, mljeveno meso i sir




                                                                                                                                                             



Ako volite lazanje, zavoljet ćete i ovu ukusnu kombinaciju s tikvicama. Za idealan porodični ručak pripremite tikvice punjene mljevenim mesom i sirom po receptu koji donosi Centar zdravlja.

Potrebno:

4 velike tikvice prepolovljene po dužini
1/2 nasjeckanog luka
2 nasjeckana češnja bijelog luka
220 g mljevenog mesa
1 staklenka umaka od paradajza
biber
1 šoljica ricotte
sol
1 šoljica mozzarelle
nasjeckani svježi peršun

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 ° C. Izdubite tikvice.

Dinstajte luk na ulju oko 5 minuta. Dodajte bijeli luk i dinstajte još 1 minutu. Dodajte mljeveno meso i kuhajte oko 6 minuta. Umiješajte umak od paradajza i kuhajte još 5 minuta.

Stavite ricottu u svaku tikvicu i začinite solju i biberom. Prelijte umakom s mljevenim mesom i pospite mozzarellu.

Pecite tikvice oko 15 minuta. Ukrasite peršunom i poslužite.

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...