četvrtak, 7. prosinca 2017.

Punjene tikvice





Sastojci
Potrebno je:
3 male tikvice
250 g mlevenog mesa
100 g pirinča
1 jaje
2 kašike ulja
1 kašičica soli
1 kašičica suvog biljnog začina
Priprema
1
Tikvice oljuštiti, preseći na pola po dužini i izdubiti im sredinu. Kratko ih prokuvati u ključaloj vodi, izvaditi i isprati hladnom vodom. Pirinač skuvati. Meso propržiti na ulju, posoliti, dodati šoljicu vode i prodinstati 5 minuta. Dodati začin i još 5 minuta prodinstati. Skloniti sa ringle, malo prohladiti i dodati ulupano jaje. Dodati i kuvan pirinač i promešati.
2
Tikvice poređati u pleh, obložen papirom za pečenje, staviti fil i peći oko pola sata u rerni zagrejanoj na 180 C. Poslužiti tople. Prijatno!

SMANJITE MASNOĆU U KRVI: Ovaj čarobni napitak će vam pomoći! Brzo zapišite recept!

loading... Alternativna medicina nudi potpuno prirodan lijek, za koji tvrdi da istovremeno i čisti organizam od teških gurmanluka. ...