Potrebno je:
600 g paste, (tagliolini, bucatini, ili špageti)
so
3 kašike neslanog maslaca, kocke
1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
3/4 šolje rendanog Grana Padano ili Parmesan
1/3 šolje rendanog Pecorino
Priprema
1
Pripremimo sastojke.
2
Prokuvati litru i po vode. Posolite; dodati skuvati po upuststvu sa pakovanja. Ocedite, sačuvajte 3/4 šolje vode u kojoj ste kuvali pastu. U međuvremenu, rastopite 2 kašike maslaca. Dodajte biber i kuvajte, okrećući posudu, oko 1 minute. Dodajte 1/2 šolje tečenosti. Dodajte pastu i preostali maslac. Smanjite temperaturu i dodajte Grana Padano, mešajte. Sklonite sa šporeta; dodajte Pecorino, mešajući dok se ne otopi sir. (Dodajte još vode iz paste ako sos izgleda suv.)
Savet
Savet:
Jedan veoma popularan italijanski recept, koji na oko izgleda lak jer ima veoma malo sastojaka. Mogu vam reći da ako se pridržavate recepta bićete iznenadjeni krajnjim rezultatom.