Bami
Sastojci
Potrebno je:
350 g bami rezanci (ili drugi azijski rezanci)
2 jajeta, umućena
3 kašike ulja
500 g pilećeg mesa
2 čena belog luka, iseckana
2 kašičice sveže mlevenog korijandera
1 kašilčica đumbira u prahu
1/2 šolje bistre supe
1 crni luk, isečen na tanke kolutove
1 julijen isečena šargarepa, tanke trake
1 crvena paprika na tanke kriške
1 praziluk, tanko rezan
1 kašičica sambal oelek
(indonezijska crvenai čili pasta)
4 kašike ketjap manis
(Indonesian Sweet Soya Sauce)
po ukusu so
po ukusu sveže mljeveni crni biber
Priprema
1
Pripremimo sastojke.
2
Skuvajte rezance prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i ostavite sa strane. Zagrejte veliki wok ili tiganj za prženje inauljati. Uspemo umućeno jaje da dobijemo tanki omlet. Ukloni iz posude pustiti da se ohladi; izrezati na tanke trake i staviti na stranu. U voku ponovo zagrejemo ulje. Dinstamo piletinu sa belim lukom, korijanderom, đumbirom i bistrom supom, sve dok piletina više nije ružičasta (5 do 7 minuta). Dodajte narezan luk, šargarepu, crvenu papriku, praziluk i kečap; dinstajte 4 do 5 minuta. Dodaj sambal oelek; kuvajte 3 do 4 minute Dodajte narezani omlet i rezance; dobro izmešati i temeljito zagrejati pre posluživanja.
3
Ovako.
Savet
Savet:
Bami Goreng i Nasi Goreng ( sa pirinčem), su naša omiljena indonežanka jela. Relativno brzo se spremaju. Obično se dodaju komadići mesa, pilećeg, govedjeg, svinjskog ali mi volimo pileće ovako prženo.