Recept za roladu od kokosa i keksa
TIJESTO
250 g petit beurre keksa
100 g šećera u prahu
12 žlica skuhane kave
2 žlice ruma
100 g rastopljene čokolade
100 g mljevenih oraha
1 žlica kakaa
KREMA
100 g kokosa
3 žlice vrele vode
3 žlice šećera
100 g šećera u prahu
100 g margarina
Tijesto za roladu
Pomiješajte mljevene kekse, mljevene orahe, šećer, kakao. Tomu dodavajte skuhanu tursku kavu, rum i otopljenu čokoladu i sve dobro izmješajte.
Tijesto razvaljajte na tanko na aluminijsku foliju.
Krema za roladu
Prokuhajte vodu sa šećerom pa miješajući dodavajte kokos i margarin koji ste prethodno izradili sa šećerom u prahu.
Sastavljanje rolade
Razvaljano tijesto jednoliko premažite pripravljenom kremom.
Tijesto sa kremom tada oprezno zarolajte i pospite sa kristalnim šećerom. Ostavite u frižderu da se osuši prije posluživanja.
Rolada od keksa s kokosom je pripravljena. U slast!