Recept za božićne poljupce sa bademima
SMJESA
200 g narendanog badema
50 g ušećerene narančine korice
200 g mliječne čokolade
100 g čokolade za kuhanje
2 žlice soka od naranče
½ žličice začina za medenjake
1 vanilin šećer
Smjesa za poljupce sa bademima
Narendani badem pecite u teflonskoj tavi bez ulja dok ne dobije zlatno-žutu boju. Ispečeni narendani badem ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Dok se bademi hlade, usitnite ušećerenu narančinu koricu.
Mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje izlomite na kockice, pomiješajte ih i otopite na pari. U još vruću otopljenu čokoladu dodajte sok od naranče, vanilin šećer , začin za medenjake , pripremljene bademe i ušećerenu narančinu koricu i sve oprezno pomiješajte.
Uz pomoć dvije žličicesmjesu položite na podlogu obloženu pek papirom i stavite u frižider da se ohladi najmanje 2 sata.
U slast!